VULLNETI I LIRE ESHTE VICI I ARTE, IDHULLI I TE KRISHTERIT MODERN!

Nese ka nje idhull sot qe kisha po e adhuron dhe i krishteri po mban fort ai eshte idhulli i Vullnetit te Lire. Pra, fuqise njerezore per te ndihmuar Perendine dhe per ti sjelle shpetimin vetvetes. Dhe nese perpiqesh ta rrezosh kete idhull, nje stuhi dhe revolte do te ngrihet kunder teje. Shume Kisha Ungjillore […]

Continue Reading

Arminianizmi që ka pushtuar Kishën kundërshton Biblën

Nga Michael Jeshurun (https://www.facebook.com/mikejeshurun)   Perëndia thotë – “(Shpëtimi) “nuk varet as prej atij që do, as prej atij që vrapon, por nga Perëndia që ka mëshirë.!” [Rom 9:16] Arminiani thotë, “Me vjen keq, Shpëtimi ESHTE prej atij që do nga vetë ‘vullneti i lirë’ dhe prej atij që vrapon me vendosmërinë e tij!” ———- […]

Continue Reading

Mbi vullnetin e lirë të njeriut – Këndvështrimi sipas Biblës

Sa i përket lirisë së njeriut për të zgjedhur t’i afrohet Perëndisë, Bibla e bën të qartë se ASNJË qenie njerëzore nuk dëshiron dhe nuk mund t’i afrohet Perëndisë me vullnetin e vet të lirë sepse: 1. Njeriu nuk i kupton gjërat frymërore (të Perëndisë) 2. Njeriut i duken marrëzi gjërat frymërore (të Perëndisë) 3. […]

Continue Reading

A është Perëndia i mjaftueshëm për të na shpëtuar i vetëm?

Ndryshimi thelbësor midis teologjisë së Reformuar dhe asaj jo të Reformuar është që e para afirmon që Jezus Krishti është I MJAFTUESHËM për të shpëtuar deri në fund ndërsa e dyta beson që Jezusi është I NEVOJSHËM, por JO I MJAFTUESHËM. Reformatorët nuk e akuzuan kurrë Romën se besonte që dikush mund të shpëtohej veçmas […]

Continue Reading