THENIE BIBLIKE

 Jezu Krishti (Ungjilli)

“Përmbledhja e të gjithë doktrinës hyjnore është thjesht Jezus Krishti.”  ~Martin Luteri~

“Ungjilli i Jezu Krishtit duhet te mbrohet ne cdo brez. Eshte gjithmone qendra e sulmit e forcave te se keqes.” – R. C. Sproul

“Krishterimi permban shume thenie te veshtira. Jo te veshtira per tu kuptuar. Vetem te veshtira per tu gelltitur. Qe Jezusi eshte e vetmja rruge shpetimi eshte nje prej tyre.” – Steve Lawson

“Shprehjet me te medha te dashurise dhe zemerimit te Perendise u takuan ne kryqin e Jezu Krishtit.” – Steve Lawson

Hiri (Shpetimi)

“Ne mohojmë që hiri është një shpërblim për besimin tonë …ai, është shkaku i besimit. Jezusi siguron gjithcka që kemi nevojë për shpëtim, duke përfshirë edhe një zemër të re për të besuar.”
– Monergism.com

“Hiri nuk ka të bëjë ASGJË me marrësin, por GJITHÇKA me dhënësin”. – Tom Mor De Lasa

“Perëndia e di që ne nuk kemi asgjë nga vetja, prandaj në besëlidhjen e hirit Ai kërkon jo më shumë sesa jep, por jep atë që Ai kërkon, dhe pranon atë që Ai jep.” – Richard Sibbes, The Bruised Reed

“Ne e duam Ate sepse Ai na deshi i pari. Nese Ai nuk do te na kishte zgjedhur qe te beheshim bijte e Tij, ne nuk do ta kishim zgjedhur kurre Ate qe te behej Perendia yne.” – Arthur Pink

 “Ishte Krishti ai qe, ne dashurine e tij te papershkrueshme, erdhi te kerkoje dhe te shpetoje ate qe kishte humbur. Eshte Bariu ai qe kerkon delen dhe jo delja qe kerkon Bariun.” – A. W. Pink

“Ashtu si zogu me krah te thyer eshte “i lire” te fluturoje por nuk eshte i afte, po keshtu edhe njeriu natyror eshte i lire per te ardhur te Perendia por nuk eshte i afte.” – Lorain Boettner.

“Nese Hiri varet nga bashkepunimi yne atehere ai nuk eshte me Hir”. – MARTIN LUTERI

“Hiri jepet, sepse “vullneti i lire” nuk mund te beje asgje.” ~ Martin Luther

“Nje njeri nuk mund te jete thellesisht i perulur derisa ai te arrije te kuptoje qe shpetimi i tij qendron teresisht pertej fuqive, keshillave, perpjekjeve, vullnetit, dhe veprave te tij dhe varet absolutisht ne kenaqesine, keshillen, vullnetin, dhe vepren e nje Tjetri, vetem Perendise. Sepse nese njeriu, eshte i bindur qe ai eshte i afte te beje gjene me te vogel drejt shpetimit te tij, mban konfidence ne veten e tij, dhe nuk humb cdo shprese te vetja, ai nuk eshte i perulur perpara Perendise.” ~ Martin Luther 1483-1546

NE NUK E “GJEJME” PERENDINE Si rezultat i kerkimit tone per Te. NE GJEHEMI NGA AI. Kerkimi per Perendine nuk perfundon kur kthehemi ne besim; AI FILLON KUR KTHEHEMI NE BESIM. Eshte personi i kthyer ne besim i cili me te vertete dhe sinqerisht e kerkon Perendine. – R. C. Sproul

Ungjillizimi

“Une besoj se ne e fyejme Krishtin kur mendojme qe duhet ti terheqim njerezit me ane te dickaje tjeter pervec predikimit te Krishtit te kryqezuar.” – Spurgeon.

“Pali e neutralizoi te gjithe filozofine seeker-sensitive te rritjes se kishes ne pese fjale: “Asnje nuk e kerkon Perendine” (Romaket 3:11). – Jeremiah Johnson

“Ungjilli i diteve moderne thote, “Perendia te do ty dhe ka nje plan te mrekullueshem per jeten tende Prandaj, ndiq disa hapa dhe ti mund te shpetohesh”.
 Por Ungjilli Biblik thote, “Ti je nje armik i Perendise, i vdekur ne mekatet e tua dhe ne gjendje rebeluese. Ti as qe je ne gjendje ta shohesh se ke nevoje per jete, aq me pak ta shkaktosh veten qe te gjesh jeten. Prandaj ti je radikalisht i varur ne Perendine qe te beej dicka ne jeten tende qe ti kurre nuk do te mund te beje.” E para shet libra dhe ngreh turma. Ndersa e fundit shpeton shpirtra. Cila eshte me e rendesishme?”     – David Platt

“Detyra e predikuesit nuk eshte qe te “marre vendime”. Detyra e tij eshte te shpalle Lajmin e mire dhe ti nxise burrat dhe grate te shkojne te Krishti. Kjo eshte menyra sesi Perendia shpeton…Keto role nuk duhen ngaterruar kurre. Roli i predikuesit eshte qe ti nxise burrat dhe grate qe te besojne te Krishti. Kaq eshte e gjitha. Dhe kaq mjafton. Perendia eshte i afte te beje gjithcka tjeter” ~Fred G. Zaspel~


“Nese ti luan me mesazhin e ungjillit sic eshte paraqitur ne Shkrime, dhe nese ti paraqet nje version te zbutur, te zbukuruar dhe te embelsuar te tij thjesht sepse ti mendon se eshte me interesant, me terheqes, me popullor dhe me miqesor – ti do tu kushtosh njerezve shpirtrat e tyre!”
~Mark Kielar~

“Pali e neutralizoi te gjithe filozofine seeker-sensitive te rritjes se kishes ne pese fjale: “Asnje nuk e kerkon Perendine” (Romaket 3:11). – Jeremiah Johnson

“Te gjithe ata qe i dorezohen dhe i nenshtrohen ungjillit do te sakrifikojne dhe do te vuajne per ungjillin.”  – Steve Lawson

 

Perëndia (Atributet)

“Sovraniteti i Perendise nenkupton qe Perendia eshte Perendi; Ai vepron ASHTU sic do, KU te doje, SI te doje, ME KE te doje.” – A. W. Pink


Sprovat

“Sprovat e zjarrta bejne te krishtere te arte.” –  Puritani Thomas Watson

Bibla

“Ka me shume nga lavdia e tij te Fjala sesa ka ne te gjithe krijimin e qiellit dhe te tokes.”
– Puritani Jeremiah Burrough

“Cfare do gjeje qe mund te thuhet per doktrinen e Zgjedhjes, ajo eshte e shkruar ne Fjalen e Perendise si me nje pene te hekurt, dhe nuk mund te hiqet; ajo qendron aty.” – Spurgeon

“Fjala e pagabueshme eshte nje arme e pamposhtur, e afte per te bindur, konvertuar dhe konformuar.” – Steve Lawson

“Te predikosh pa Biblen eshte njesoj sikur te hash pa ushqim.” – Steve Lawson

“E verteta kurre nuk percaktohet nga opinioni i shumices, por nga zbulesa hyjnore.” – Steve Lawson

“Disa libra thjesht informojne, disa reformojne, por vetem Bibla transformon.”- Steve Lawson.

“Nje njeri i perulur dhe i lutjes do te gjeje nje mije gjera ne Bibel qe studenti krenar nuk do arrije ti dalloje.”  – J. C. Ryle

“Ballafaqoi te gjitha gjerat me Fjalen e Perendise; te gjithe predikuesit, te gjitha mesimet, te gjithe predikimin, te gjitha doktrinat, te gjitha predikimet, te gjitha shkrimet, te gjitha opinionet, te gjitha praktikat – ballafaqo cdo gje me Fjalen e Perendise.”  ~J.C. Ryle~

“Mos e interpreto Shkrimin nen driten e eksperiencave, por shqyrto eksperiencat e tua nen driten e Shkrimit.”  ~Martyn Llyod-Jones~

“Cila eshte mbrojtja me e mire kunder doktrines fallco? Bibla: Te lexuarit rregullisht e Bibles, te luturit rregullisht mbi te, dhe te studuarit rregullisht e saj.”  ~J.C. Ryle~

“Njeriu qe do qe te degjoje Perendine te lexoje Shkrimet e Shenjta.” ~Martin Luther~

Lutja

“Lutja eshte antidoti me i mire kunder tundimit.” – Thomas Watson

“Ndalo se luturi dhe do te fillosh te mekatosh” – William Gurnall

“Menyra me e mire per te luftuar mekatin eshte ne gjunjet tane.” –  Thomas Watson

Mëkati  

“Mekati eshte mitra e hidherimeve tona dhe varri i ngushellimit tone.” – Thomas Watson

“Derisa mekati te behet i hidhur per ty, Krishti nuk do te behet i embel per ty” – Thomas Watson 

“Mekati te nje njeri i padrejte eshte si helmi te nje gjarper; eshte ne vendin e tij natyror.” – Thomas Brooks

Predikimi

“Detyra kryesore e kishës dhe e predikuesit të krishterë është predikimi i Fjalës së Perëndisë.”
~ Martyn Lloyd-Jones

…Një kthim te predikimi, te predikimi i vërtetë, predikimi biblik, predikimi ekspozues, është nevoja me e madhe në këtë orë kritike. Nëse një reformim do të vijë në kishë, duhet të paraprihet nga një reformim i podiumit. Si të jetë podiumi, ashtu do të jetë edhe kisha.. – Steve Lawson, “Uri në Vend’ f. 15

“Nese nuk ka pasion, nuk ka predikim.” – Steve Lawson.

“Shenja e nje predikimi te mire nuk eshte “Sa predikimi i mire” ose “Sa predikues i madh” por “Sa Perendi i madh” – Steve Lawson

“Doktrina ne mendje nuk duhet te jete kurre e thate ne zemer, por duhet te ndeze shpirtrat tane per Perendine.” – Steve Lawson.

“Predikimi i fort prodhon zemra te buta. Predikimi i butë prodhon zemra te Forta.” – John MacArthur

“Ne nuk kemi asnje arsye qe te turperohemi per cdo deklarate qe bejme ne podium per aq kohe sa eshte sipas Shkrimit.”   ~J.C. Ryle~

“Une besoj se predikimi eshte thelbesor per jeten e kishes. Predikimi/mesimi vendos tonin dhe parametrat per te gjitha funksionet e tjera te kishes. Te kuptuarit tone per shoqerine, ungjillizimin, disiplinen, adhurimin, etj., te gjitha dalin nga te kuptuarit tone te fjales se Perendise. Pa predikim dhe mesim te shendoshe gjithcka do te caloje. Prandaj, predikimi eshte i nje rendesie themelore ne jeten e kishes.”  ~Voddie Baucham~

Pendesa

“Njohuria pa pendesë do të jetë thjesht një pishtar për t’u ndriçuar njerëzve udhën drejt ferrit”. – Thomas Watson

Kisha

“Me thuaj cfare po thote bota sot, dhe une do te te them se cfare do te jete duke thene kisha pas shtate vitesh.” – Francis Schaeffer

“Nje kishe duhet te qendroje per te verteten ose do te bjere per cdo gje.” – Steve Lawson

Fryma e Shenjtë

“Vetëm Fryma e Perëndisë mund ta bëjë një person të sigurt së brëndshmi për të vërtetën e zbulesës hyjnore.” ~Herman Bavinck~

“Dëshmia e Frymës së Shenjtë në zemrat e besimtarëve nuk është një zbulesë ose komunikim i ri të vërtetave të panjohura. Në mënyrë thelbësore është ndryshe nga profecia dhe frymëzimi; na bën vetëm që të kuptojmë të vërtetën që ekziston jashtë nesh dhe pavarësisht nga ne si e vërtetë, dhe si pasojë e konfirmon dhe e vulos në ndërgjegjen njerëzore.”
~Herman Bavinck~

Njeriu

“Une kam me shume frike nga vete zemra ime sesa nga papa dhe te gjithe kardinalet e tij”
– Martin Luteri

“Ate qe lexojme ne Bibel rreth mekatshmerise se plote te njeriut qartesisht provohet ne televizor kudo ne bote.” – Steve Lawson

Te tjera

“Rezoluta Nje: Une do te jetoj per Perendine.
Rezoluta Dy: Nese asnje tjeter nuk jeton per Te, une do te vazhdoj.”  ~Jonathan Edwards~

“Kur Djalli të hedhi mëkatet e tua në fytyrë dhe deklaron që ti meriton vdekjen dhe ferrin, thuaji atij këtë: “Unë e pranoj që e meritoj vdekjen dhe ferrin, por cfarë pastaj? Sepse unë njoh Dikë, që vuajti dhe kënaqi drejtësinë në vendin tim. Emri i tij është Jezus Krisht, Biri i Perëndisë, dhe atje ku është Ai do të jem edhe unë gjithashtu!”’ ~Martin Luteri~

“A e praktikon mortifikimn?; A është puna jotë e përditshme?; Praktikoje gjithmonë ndërsa jeton; Mos pusho asnjë ditë nga kjo punë; Vrite mëkatin ose ai do të të vrasë ty.” ~ John Owen

“Oh, që sytë e mëkatarëve të hapen – që ata mund të shohin ndryshimin e gjërave, bukurinë që ndodhet në shenjtërinë, dhe çmendurinë që ndodhet te mëkati!” ~ Thomas Watson

“…njeriu kurrë nuk preket dhe ndikohet mjaftueshëm nga vetëdija e gjëndjes së tij të ulët derisa të ketë krahasuar veten me madhështinë e Perëndisë.” ~ John Calvin

“Në momentin që mendojmë se ne meritojmë mëshirë, një zile alarmi duhet të tringëllojë në kokën tonë sepse nuk po flasim më për mëshirë, por për drejtësi.” – R. C. Sproul

“Peshqit e ngordhur notojnë bashkë me rrymën – peshqit e gjallë notojnë kundër saj.” ~ Thomas Watson

“Njënjeri i moralshëm nuk ështëasgjëtjetër vecëse Adami i vjetër i veshur me rroba të mira” – Thomas Watson

“Është i pamend ai doktor dhe një mik tejet jo besnik, ai i cili do të lejojë që i sëmuri të vdesë prej frikës se mos e shqetëson; mjeranë mizorë jemi ne për miqtë tanë që më mirë do t’i lejojmë të shkojnë qetësisht në Ferr sesa t’i inatosim ose të rrezikojmë reputacionin tonë me ta.” – Richard Baxter

“Nese nje njeri i lig duket se ka paqe kur eshte prane vdekjes, kjo nuk eshte nga njohja e lumturise se tij, por nga injoranca e rrezikut te tij.” – Thomas Watson

“Ruaje zemren tende ashtu sic do te ruaje nje thesar. Nje njeri qe ka nje thesar te madh lekesh dhe xhevahiresh, do ti ruaje ato me kyc qe te mos i vjedhin. O i/e krishtere, ti mban nje thesar te cmuar me vete – zemren! Djalli dhe bota duan te ta vjedhin kete xhevahir. Oh, ruaje zemren ashtu sic do te ruaje jeten tende. Nese ta vjedhin kete thesar – ti je i shkaterruar.” – Thomas Watson

“Une besoj se shumica e Arminianizmit te sotem eshte thjesht injorance e doktrines se Ungjillit; dhe nese njerezit do te studionin Biblat e tyre, dhe ta merrnin fjalen e Perendise ashtu sic eshte, ata ne menyre te paevitueshme, nese jane besimtare, do te ngriheshin te gezoheshin ne doktrinat e hirit.” – Spurgeon

“Eshte me mire qe te kesh aprovimin e Perendise, sesa duartrokitjen e botes” ~Puritani Thomas Watson~

“Ai qe e ka nje kembe ne qiell te mos kete frike te vendose kemben tjeter ne varr.” ~ Puritani John Flavel~

Libër PDF FALAS

"Çfarë duhet të dijë çdo i krishterë" nga puritani John Owen 🎁

Vendosni adresën e Emailit dhe do drejtoheni në faqen për të shkarkuar librin. Gjithashtu mos harroni të konfirmoni kërkesën qëdo t'ju vijë në Email.

Lexoni privacy policy për më shumë informacion.