Ungjilli

Një letër për të pashpëtuarin – James Smith

I dashur mik i pashpëtuar, A mund ta lexosh këtë me shumë kujdes, dhe pastaj ta firmosësh — nëse je dakord me të. Unë jam i vendosur të vazhdoj në mëkat, dhe të ndjek parimet dhe zakonet e njerëzve përreth meje — megjithëse më kushton humbjen e shpirtit tim, dhe sjell ndëshkim të përjetshëm. Unë […]

PREDIKIMI

Predikimi Biblik – Nga Steve Lawson

Valter Kaiser, nje studiues i rëndësishëm ungjillor, bëri një thënie të thjeshtë, por të goditur në fjalimin hapës në Seminarin Teologjik të Dallasit, Prill 2000, një sfidë frymëzuese që duhet të rrëmbjejë zemrat e gjithë atyre që janë thirrur për shërbesën e predikimit dhe të mësimit biblik. “Ata që dalin në podium për të predikuar,” […]

Pasioni i Predikimit Biblik

Xhon Mekarthur, pastor dhe autor fort i respektuar, një herë i tha një grupi predikuesish në një konferencë kombëtare pastorësh: “Tani ëshë koha që burrat më të fortë të predikojnë mesazhin më të fortë në kontekstin e shërbesës më të fortë.” Thënia provokuese arriti tek unë dhe më mbërtheu nga jaka e xhaketës duke më […]

KISHA

Reformacioni Protestant vs Ungjillorizmi Modern

Në 31 Tetor ishte Dita e Reformacionit Protestant ku u përkujtua gozhdimi i 95 tezave të Martin Luterit në derën e kishës së Vitenbergut dhe qëndresa e tij kundër gabimit, kundër mësimeve njerëzore, kundër kishës katolike dhe qëndrimi i tij i patundur për të vërtetën biblike. Shumë ungjillorë sot, ndonëse e përkujtojnë këtë ditë, i […]

DOKTRINA

DREJTËSIA E PERËNDISË NË MALLKIMIN E MËKATARËVE

Versioni i paredaktuar. Ndjesë për ndonjë gabim. Të gjitha të drejtat të rezervuara.    DREJTËSIA E PERËNDISË  NË MALLKIMIN E MËKATARËVE  NGA JONATHAN EDWARDS   TEMA kryesore e pjesës doktrinare të letrës së Romakëve është hiri falas i Perëndisë në shpëtimin e njerëzve përmes Jezu Krishtit, veçanërisht, siç shfaqet në doktrinën e drejtësimit: vetëm me […]

ROBËRIA PELAGJIANE E KISHËS

Nga R. C. Sproul Pak kohë pas fillimit të Reformacionit, disa vjet pasi që Martin Luteri kishte gozhduar 95 Tezat në derën e kishës së Vitenbergut, ai botoi disa traktate lidhur me tema të ndryshme. Një nga traktatet më provokuese titullohej “Robëria Babilonase e Kishës”. Në këtë libërth, Luteri e hidhte vështrimin pas në periudhën […]

BESIMI I REFORMUAR

Për dashurinë e Perëndisë

Nga Burk Parsons Kur u ballafaqova për herë të parë me Teologjinë e Reformuar unë e refuzova krejtësisht atë. Për afro dy vjet unë luftova kundër saj me çdo argument të mundshëm që mund të mendoja. Kjo zgjati deri në momentin që nisa një udhëtim përmes Shkrimeve dhe në të cilin u përballa me mësimin […]

FAMILJA

Detyrat e Veçanta të Burrave ndaj Grave të tyre

Nga Riçard Bakster (Richard Baxter) Marrë nga Kapitulli VIII. Nga doracaku i puritanit anglez mbi jetën familjare, “Ekonomia e krishterë/Christian Economics”, pjesë e librit të tij “Një udhërrëfyes i krishterë/A Christian Directory”, botuar për herë të parë në vitin 1673 dhe ribotuar nga Soli Deo Gloria në vitin 1990. Ai që dëshiron që e tija […]

Fëmijët e Cezarit!

Nëse i dërgojmë fëmijët tanë te Cezari për edukimin e tyre ne nuk duhet të habitemi kur ata te kthehen në shtëpi si romakë! Për më shumë shpjegim për këtë temë shiko këtu: https://www.youtube.com/watch?v=CUqTfJ2n-DElist=PLwZsVj3A9EoTfSmx1jG_3t508BTNe1vhT   

Dy gjëra që ka bërë Pandemia e Koronavirusit

1. Koronavirusi i ka bërë njerëzit të shohin se sa të brishtë dhe sa të pafuqishëm janë, dhe që paratë e tyre, sado të shumta qofshin, nuk u bëjnë shumë punë. Njeriu modern, që mendon se nuk ka nevojë për Perëndinë, ka parë që perënditë e tij kaq shumë të dashura dhe të adhuruara prej […]

0Shares
0