Njeriu

Mëkatet Tona të Fshehta në Shikimin e Perëndisë

Edward Paysosn (1783-1827) …Psalmisti, duke i’u drejtuar Perëndisë thotë, “Ti i vë fajet tona para teje, mëkatet tona të fshehta në dritën e fytyrës sate.” (Psalmi 90:8) “Fajet tona” janë fajet e hapura. “Mëkatet tona të fshehta” janë mëkatet e zemrës, që janë vendosur sikur të ishin plotësisht përpara fytyrës së Perëndisë, menjëherë nën syrin …

Mëkatet Tona të Fshehta në Shikimin e Perëndisë Read More »

vrasja

LETËR E HAPUR DREJTUAR TË RINJVE TË KRISHTERË MBI SHENJTËRINË E JETËS

LETËR E HAPUR DREJTUAR TË RINJVE TË KRISHTERË MBI SHENJTËRINË E JETËS Të dashur të rinj e të reja të krishterë, në letrën time të katërt dëshiroj të trajtoj një çështje (sipas meje) me mjaft rëndësi për vendin tonë në ditët e sotme. Do të ndalem në temën e lidhur me shenjtërinë e jetës, duke …

LETËR E HAPUR DREJTUAR TË RINJVE TË KRISHTERË MBI SHENJTËRINË E JETËS Read More »

Ndryshimi Midis të Perëndishmit dhe të Paperëndishmit | Puritani James Meikle

Nga Puritani James Meikle, “Udhëtari” 14 Qershor 1758. Ka një ndryshim të thellë si në parim ashtu dhe në praktikë, midis të perëndishmit dhe të paperëndishmit. Dashuritë e të perëndishmit janë të rafinuara shpirtërisht — dhe dëshirat e tyre janë lartësuar. Prirjet e të paperëndishmit janë të korruptuara dhe të prishura — dhe dëshirat e tyre …

Ndryshimi Midis të Perëndishmit dhe të Paperëndishmit | Puritani James Meikle Read More »

man, pray, sit-1350599.jpg

Ne kemi qënë duke admiruar veten tonë të ndyrë!

(William Mason, “E vetmja gjë e nevojshme për t’i bërë mëkatarët e varfër të pasur – dhe mëkatarët e mjerë të lumtur 1773) “Unë e urrej kryelartësinë, arrogancën,…!” Fjalët e urta 8:13 Çfarë vigani i krenarisë është njeriu! Sa plot prej atij helmi të mallkuar, është natyra njerëzore! Ne nuk mund të marrim asnjë hir …

Ne kemi qënë duke admiruar veten tonë të ndyrë! Read More »

adult, casual, caucasian-1851571.jpg

Krenaria – mëkati qe ktheu engjëjt në djaj!

(Puritani Thomas Brooks (1608–1680), “Pasuritë e pakërkueshme të Krishtit”) Krenaria e vendos veten kundër nderit, qënies, dhe sovranitetit të Perëndisë. Mëkatet e tjera godasin te Fjala e Perëndisë, te njerëzit e Perëndisë, dhe te krijesat e Perëndisë—por krenaria godet drejtpërdrejt te vetë qënia e Perëndisë. Ai ka një urrejtje të veçantë kundër krenarisë. Krenaria i …

Krenaria – mëkati qe ktheu engjëjt në djaj! Read More »

A mund të mendosh për të gjitha këto, dhe prapë të jesh krenar!

(George Mylne, “Mësime për ecjen e përditshme të të krishterit” 1859) “Më mirë ai që ka frymë të durueshme se ai që ka frymë krenare.” Predikuesi 7:8 Krenaria është e kundërta e durimit. Njeriu është i paduruar, sepse ai është krenar. Shumë janë krenarë — por e mendojnë veten të përulur. Por le të vijnë …

A mund të mendosh për të gjitha këto, dhe prapë të jesh krenar! Read More »

DREJTËSIA E PERËNDISË NË MALLKIMIN E MËKATARËVE

Versioni i paredaktuar. Ndjesë për ndonjë gabim. Të gjitha të drejtat të rezervuara.    DREJTËSIA E PERËNDISË  NË MALLKIMIN E MËKATARËVE  NGA JONATHAN EDWARDS   TEMA kryesore e pjesës doktrinare të letrës së Romakëve është hiri falas i Perëndisë në shpëtimin e njerëzve përmes Jezu Krishtit, veçanërisht, siç shfaqet në doktrinën e drejtësimit: vetëm me …

DREJTËSIA E PERËNDISË NË MALLKIMIN E MËKATARËVE Read More »