Leximi dhe Meditimi – Thomas Watson

“Leximi sjell nje te vertete ne koken tone, meditimi e sjell ate ne zemret tona; leximi dhe meditimi… duhet te shfaqen se bashku. Meditimi pa leximin eshte i gabueshem; leximi pa meditimin eshte shterpe. Bleta thith lulen, dhe pastaj e perpunon ate ne koshere, dhe keshtu e kthen ate ne mjalt. Me ane te leximit, ne thithim lulen e Fjales; dhe me ane te meditimit, ne e perpunojme ate ne kosheren e mendjes sone, dhe keshtu kthehet ne dobine tone… Arsyeja qe ne largohemi kaq te ftohte nga leximi i Fjales, eshte sepse nuk e ngrohim veten ne zjarrin e meditimit.”

 

Puritani Thomas Watson
“The Bible and the Closet” f. 11

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *