Një shqyrtim i kishës dhe grupit muzikor Hillsong

Hillsong United është një grup shumë i njohur dhe shumë i pëlqyer nga të krishterët, madje edhe nga të krishterët në Shqipëri.

Po pavaresisht se sa e bukur mund të tingellojë në veshët tanë muzika dhe kënget e tyre, ne si të krishterë duhet të shqyrtojmë mësimet e kishës së tyre. Ne duhet të jemi si Bereasit

“Por këta ishin më fisnikë e ata të Thesalonikit dhe e pranuan fjalën me gatishmëri të madhe, duke i shqyrtuar cdo ditë Shkrimet, nëse këto gjëra ishin ashtu.” (Veprat 17:11).

Nëse do të kërkojmë pak do të shohim që disa nga mësimet e tyre janë jo biblike. Hillsong United është një promovues i madh i Chrislam, një bashkim i krishtërimit me Islamizmin. Pastori i tyre Brian Housten pohon se Zoti i Biblës dhe Allahu i Kuranit janë i njëjti Zot. Ja video në anglisht:

Gjithshtu, ata jane pro Homoseksualizmit ku nje nga drejtuesit e tyre kryesore te adhurimit e ka shprehur publikisht qe eshte homoseksual. Gjithashtu ne nje konference grash nje nga pastoret e te rinjve te kishes Hillsong ne New York ka dale pothuajse lakuriq me kitaren te vendosur qellimisht ne nje pozicion te tille per te dhene idene e lakuriqesise.

Gjithashtu mesimet e tyre jane te rreme. Pastori i Hillsong ne New York thote qe Krishti nuk eshte rruga e vetme. Qe edhe jo te krishteret mund te jene te shpetuar ose mund te kene nje marredhenie me Perendine. Kjo eshte herezi.

Gjithashtu ka dyshime te forta qe Hillsong jane te lidhur me Iluminati dhe kryejne rituale satanike, por nuk mund te thuhet me siguri. Ne kete video te Hillsong duket keshtu:

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *