Vdekja

Ai predikoi vetë predikimin e funeralit të tij

(Samuel Davies, “Sivjet do të vdesësh!” Ky mesazh i’u predikua studentëve në Kolegjin e Princeton-it në 1 Janar 1761. Autori vdiq pak kohë më pas, në 4 Shkurt — në moshën 37 vjecare! Kështu në një mënyrë, ai predikoi predikimin e funeralit të tij!) “Prandaj kështu thotë Zoti: “Ja, unë do të të përzë nga faqja e dheut. Sivjet …

Ai predikoi vetë predikimin e funeralit të tij Read More »

man, stairs, heaven-5640540.jpg

Kur të vdes do të kem hidhërimin tim më të madh dhe gëzimin tim më të madh

(J.C. Ryle, Udhëheqësit e krishterë në shekullin e fundit) William Grimshaw ishte, mbi të gjitha, një burrë me përulësi të rrallë. Pak njerëz me dhunti, ndoshta, menduan ndonjëherë kaq në mënyrë të përulur për veten, ose ishin kaq me të vërtetë gati për të nderuar të tjerët. “Çfarë kemi që të mburremi?” tha një herë …

Kur të vdes do të kem hidhërimin tim më të madh dhe gëzimin tim më të madh Read More »