Vargje

Kuptimi i vërtetë biblik i Gjonit 3:16 që ndoshta nuk ta ka thënë askush

Sa herë që diskutohet për shpëtimin apo zgjedhjen e Perendisë njerëzit shkojnë menjëherë të gjejnë strehë të Gjoni 3:16 dhe thonë: “Shiko këtu! Këtu thuhet ‘botën’, pra, vargu po flet për cdo njeri që ka jetuar në tokë dhe Perëndia i do të gjithë. Gjithashtu, në të njëjtin varg thuhet: ‘kushdo’ që beson do të

Kuptimi i vërtetë biblik i Gjonit 3:16 që ndoshta nuk ta ka thënë askush Read More »

bible, worship, christian-1948778.jpg

A duhet te Gjykojme?

Nje nga shprehjet qe degjojme shpesh eshte “Mos gjyko” ose “Vetem Perendia mund te me gjykoje mua”. Nje nga vargjet qe eshte nxjerre me shume nga konteksti dhe eshte keqinterpretuar ne menyre masive sot nga te krishteret dhe nga jo te krishteret eshte Mateu 7:1. “Mos gjykoni, që të mos gjykoheni.”      Ne e

A duhet te Gjykojme? Read More »

Jezusi po troket – Keqinterpretimet për Zbulesën 3:20

Zbulesa 3:20. Është një varg që shumë prej nesh jo vetëm që e dinë por edhe mund ta citojnë nga zemra. Eshte një varg që pothuajse gjithmonë përdoret jashtë kontekstit. Për ca kohë kam qënë duke menduar për të shkruar një artikull të shkurtër mbi kontekstin dhe kuptimin e këtij vargu, jo vetëm për të

Jezusi po troket – Keqinterpretimet për Zbulesën 3:20 Read More »