Thomas Watson

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë Nga puritani Tomas Uotson (Thomas Watson) (1620-1686) Ky është artikulli i fundit i studimit klasik prej dy pjesësh i mënyrës së duhur se si të lexohet Bibla, Fjala e Shenjtë e Perëndisë. Autori është puritani Watson, pastor dhe mësues i shekullit të shtatëmbëdhjetë. Pjesa më e madhe e këtij …

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë Read More »

Të jesh Besnik ndaj Perëndisë – Nga Thomas Watson

Të jesh më i shenjti në kohët më të liga, është një indikim i së vërtetës së hirit. Të rrëfesh besimin kur kohërat e favorizojnë, nuk është ndonjë gjë e madhe… Të ecësh në udhët e Perëndisë kur ato shahen dhe përfliten, të duash të vërtetën e persekutuar – kjo dëshmon një parim jetësor të …

Të jesh Besnik ndaj Perëndisë – Nga Thomas Watson Read More »

Të Vendosësh Kurorën mbi Hirin e Lirë

Kur ne kemi bërë më të mirën tonë, ne duhet të zhdukemi nga vetë mendimet tona, dhe ta transferojmë lavdinë e gjithçkaje te Perëndia. Apostulli Pal tha, “Jam munduar më shumë se gjithë të tjerët” (1 Kor. 15:10). Dikush mund të mendojë që kjo thënie tregon krenari; por apostulli heq kurorën nga koka e tij, …

Të Vendosësh Kurorën mbi Hirin e Lirë Read More »

Një Tempull për të Kënduar Lavditë e Tij

Çdo mëshirë është një lëmoshë e hirit të lirë; dhe kjo e rrit shpirtin në mirënjohje. Një i krishterë i mirë nuk është një varr për të varrosur mëshirat e Perëndisë, por një tempull për të kënduar lavdërimet e tij. Nëse çdo zog në llojin e tij, sic thotë Ambrozi, i cicëron mirënjohje Bërësit të …

Një Tempull për të Kënduar Lavditë e Tij Read More »

Thirrja e Perëndisë – Nga Thomas Watson

Kur Perëndia thërret një njeri me anë të hirit të Tij, ai s’mund të bëjë asgjë tjetër veçëse të vijë. Ti mund ti rezistosh thirrjes së predikuesit, por ti nuk mund ti rezistosh thirrjes së Frymës. Gishti i Frymës së bekuar mund të shkruajë mbi një zëmër guri, siç shkroi njëherë ligjet e Tij mbi …

Thirrja e Perëndisë – Nga Thomas Watson Read More »