Sprovat

vuajtja ne jeten e krishtere

I njoh vuajtjet e tyre! – Devocion

“I njoh vuajtjet e tyre!” Eksodi 3:7 Këto janë fjalët e vetë Perëndisë! Njeriu nuk mund të shprehet kështu. Ka shumë fije të ndjeshme në shpirt, që keqardhja më e mirë dhe më e butë njerëzore nuk mundet t’i prekë. Por Princi i Vuajtësve, Ai që eci më parë në rrugën e pikëllimit, “e njeh […]

I njoh vuajtjet e tyre! – Devocion Read More »

Sëmundja Jote dhe Mjeku i Madh i Shpirtrave! | Nga Puritani James Smith 1855

Nga Puritani Xhejms Smith (James Smith), “Mjeku!” 1855. ”Nuk janë të shëndoshët ata që kanë nevojë për mjekun – por të sëmurët.”  Mateu 9:12 Bota është një spital i madh. Jezusi është i vetmi mjek në të; Ai ka shëruar me mijëra, Ai do të shërojë me mijëra të tjerë. Por turmat e hedhin poshtë

Sëmundja Jote dhe Mjeku i Madh i Shpirtrave! | Nga Puritani James Smith 1855 Read More »

hands, baby, adult-918774.jpg

Në dorën e kujt? – Inkurajim për të krishterin

(Octavius Winslow, “Realitetet Hyjnore” 1860) “Ditët e mia janë në dorën tënde.” Psalmi 31:15 Në dorën e kujt janë ditët e besimtarit? Në dorën e Atit! Sidoqofshin këto ditë . . . ditët e sprovës, ditët e tundimit, ditët e vuajtjes, ditët e rrezikut, ditët e rrezeve të diellit, ditët e errësirës dhe trishtimit, ditët

Në dorën e kujt? – Inkurajim për të krishterin Read More »

Njëzet e katër orë në Ferr!

(Puritani James Smith, “ANTIDOTËT!” 1858) “Pse vallë ankohet një njeri i gjallë?” Vajtimet 3:39 Nganjëherë, tundohem të ankohem për vështirësitë e mia të shumta — dhe e mendoj veten si të trajtuar shumë ashpër. Mosmirënjohja ngrihet dhe shtohet në zemrën time. Kjo gjithmonë më bën të mjerë. Pastaj, shikoj poshtë në Ferr — dhe kuptoj

Njëzet e katër orë në Ferr! Read More »

“Duhet të jetë e vështirë në Amerikë…”

Një pastor amerikan ishte për një vizitë te një pastor në një vend ku të krishterët persekutohen shumë. Pastori amerikan tha, “Duhet të jetë shumë e vështirë të drejtosh kishën këtu.” Pastori tjetër iu përgjigj, “Jo, e vështirë duhet të jetë në Amerikë. Këtu ne e dimë kush janë të krishterët e vërtetë”.    

“Duhet të jetë e vështirë në Amerikë…” Read More »