Shenjtërimi

LETËR E HAPUR DREJTUAR TË RINJVE TË KRISHTERË QË SHIKOJNË PORNOGRAFI DHE MASTURBOHEN

LETËR E HAPUR DREJTUAR TË RINJVE TË KRISHTERË QË SHIKOJNË PORNOGRAFI DHE MASTURBOHEN I dashur vëlla i krishterë që po lufton më këto dy mëkate, Unë që po të shkruaj jam një vëllai yt, besimtar i krishterë, i cili për më shumë se tre dekada me radhë është përballur dhe përleshur me mëkatet e pornografisë …

LETËR E HAPUR DREJTUAR TË RINJVE TË KRISHTERË QË SHIKOJNË PORNOGRAFI DHE MASTURBOHEN Read More »

Mënyra më e mirë për të shkatërruar mëkatin

Nga puritani Thomas Brooks (1608–1680) “Bëni, pra, të vdesin gjymtyrët tuaja që janë mbi tokë: kurvërinë, ndyrësinë, pasionet, dëshirat e këqija dhe lakminë, që është idhujtari” Kolosianeve 3:5 Përderisa një mëkat i këndshëm jeton dhe mban fron në një zemër, hiri dhe shenjtëria do të jen më të dobëta dhe më të ulëta. Por kur …

Mënyra më e mirë për të shkatërruar mëkatin Read More »

Fjala e Zotit – Nga Çarls Spërxhën

Oh, sikur ti dhe unë të arrijmë në vetë zemrën e Fjalës së Perëndisë, dhe ta marrim Fjalën në veten tonë! Ashtu siç e kam parë krimbin të hajë në gjethe, dhe ta konsumjë, kështu duhet të bëjmë edhe ne me Fjalën e Zotit — jo të zvarritemi mbi sipërfaqen e saj, por të hamë …

Fjala e Zotit – Nga Çarls Spërxhën Read More »

Të Mendosh Drejt rreth Shenjtërisë

Ai që do që të ketë mendime të drejta rreth shenjtërisë së krishterë, duhet të fillojë duke shqyrtuar subjektin e gjërë dhe solemn të mëkatit. Ai duhet të gërmojë shumë thellë poshtë nëse do që të ndërtojë lart. Një gabim këtu është shumë i dëmshëm. Këndvështrimet e gabuara rreth shenjtërisë përgjithësisht vijnë nga mendimet e …

Të Mendosh Drejt rreth Shenjtërisë Read More »