R. C. Sproul

ROBËRIA PELAGJIANE E KISHËS

Nga R. C. Sproul Pak kohë pas fillimit të Reformacionit, disa vjet pasi që Martin Luteri kishte gozhduar 95 Tezat në derën e kishës së Vitenbergut, ai botoi disa traktate lidhur me tema të ndryshme. Një nga traktatet më provokuese titullohej “Robëria Babilonase e Kishës”. Në këtë libërth, Luteri e hidhte vështrimin pas në periudhën […]

ROBËRIA PELAGJIANE E KISHËS Read More »

R. C. Sproul mbi Kalvinizmin Katër-Pikësh

C. Sproul në “E Vërteta e Kryqit (The Truth of the Cross)” (f.140-142) rreth Kalvinistave Katër-Pikësh: Ka shumë njerëz që e quajnë veten “Kalvinista Katër-Pikësh” sepse ata nuk arrijnë dot të gëlltisin doktrinën e Shlyerjes Specifike. Disa herë ata thonë, “Unë nuk jam as Kalvinist dhe as Arminian, Unë jam një Kalminian.” Unë mendoj se

R. C. Sproul mbi Kalvinizmin Katër-Pikësh Read More »

Nuk ka asnjë që kërkon Perëndinë! – Romakët 3:11

Nga Pastor John Samson “Unë u gjeta nga ata që nuk më kërkonin, unë iu shfaqa atyre që nuk pyesnin për mua.” – Romakët 10:20 Këtu në këtë varg, Perëndia deklaron që Ai e shfaqi Veten ndaj atyre që madje as nuk po e kërkonin ose po pyesnin për të. Kjo është diçka për të

Nuk ka asnjë që kërkon Perëndinë! – Romakët 3:11 Read More »