Puritanët

Ndryshimi Midis të Perëndishmit dhe të Paperëndishmit | Puritani James Meikle

Nga Puritani James Meikle, “Udhëtari” 14 Qershor 1758. Ka një ndryshim të thellë si në parim ashtu dhe në praktikë, midis të perëndishmit dhe të paperëndishmit. Dashuritë e të perëndishmit janë të rafinuara shpirtërisht — dhe dëshirat e tyre janë lartësuar. Prirjet e të paperëndishmit janë të korruptuara dhe të prishura — dhe dëshirat e tyre […]

Ndryshimi Midis të Perëndishmit dhe të Paperëndishmit | Puritani James Meikle Read More »

Sëmundja Jote dhe Mjeku i Madh i Shpirtrave! | Nga Puritani James Smith 1855

Nga Puritani Xhejms Smith (James Smith), “Mjeku!” 1855. ”Nuk janë të shëndoshët ata që kanë nevojë për mjekun – por të sëmurët.”  Mateu 9:12 Bota është një spital i madh. Jezusi është i vetmi mjek në të; Ai ka shëruar me mijëra, Ai do të shërojë me mijëra të tjerë. Por turmat e hedhin poshtë

Sëmundja Jote dhe Mjeku i Madh i Shpirtrave! | Nga Puritani James Smith 1855 Read More »

Një Vështrim drejt Gëzimit Qiellor

“Vetmia e Ëmbëlsuar” nga puritani James Meikle, 1730-1799 Oh Përjetësi! Përnjëherësh unë ndodhem në një vërshim të pakufishëm të lumturisë, një det të gjërë lavdie—i humbur në habi mes kënaqësive të parrëfyeshme, dhe i mbartur me ngazëllimet e harmonisë serafike! Ndërkohë që të gjithë shenjtorët e Tij ngazëllohen në lavdinë e Tij të shkëlqyeshme—çfarë ngrohtësie ndrit

Një Vështrim drejt Gëzimit Qiellor Read More »

hands, baby, adult-918774.jpg

Në dorën e kujt? – Inkurajim për të krishterin

(Octavius Winslow, “Realitetet Hyjnore” 1860) “Ditët e mia janë në dorën tënde.” Psalmi 31:15 Në dorën e kujt janë ditët e besimtarit? Në dorën e Atit! Sidoqofshin këto ditë . . . ditët e sprovës, ditët e tundimit, ditët e vuajtjes, ditët e rrezikut, ditët e rrezeve të diellit, ditët e errësirës dhe trishtimit, ditët

Në dorën e kujt? – Inkurajim për të krishterin Read More »

pray, hands, praying hands-2558490.jpg

O Zot! Unë dëshiroj që të përulem

Puritani James Meikle, Korrik, 1752. (nga një letër e gjetur midis gjërave të tij) Nën një të kuptuar të mëkateve të mia dhe mëshirave të pamerituara, unë dëshiroj nëpërmjet hirit, në sinqeritet dhe përulësi të shpirtit, t’i afrohem Autorit të të gjithave mëshirave të mia, dhe të paraqes përpara teje, O At i mëshirshëm! Të

O Zot! Unë dëshiroj që të përulem Read More »

adult, casual, caucasian-1851571.jpg

Krenaria – mëkati qe ktheu engjëjt në djaj!

(Puritani Thomas Brooks (1608–1680), “Pasuritë e pakërkueshme të Krishtit”) Krenaria e vendos veten kundër nderit, qënies, dhe sovranitetit të Perëndisë. Mëkatet e tjera godasin te Fjala e Perëndisë, te njerëzit e Perëndisë, dhe te krijesat e Perëndisë—por krenaria godet drejtpërdrejt te vetë qënia e Perëndisë. Ai ka një urrejtje të veçantë kundër krenarisë. Krenaria i

Krenaria – mëkati qe ktheu engjëjt në djaj! Read More »

Njëzet e katër orë në Ferr!

(Puritani James Smith, “ANTIDOTËT!” 1858) “Pse vallë ankohet një njeri i gjallë?” Vajtimet 3:39 Nganjëherë, tundohem të ankohem për vështirësitë e mia të shumta — dhe e mendoj veten si të trajtuar shumë ashpër. Mosmirënjohja ngrihet dhe shtohet në zemrën time. Kjo gjithmonë më bën të mjerë. Pastaj, shikoj poshtë në Ferr — dhe kuptoj

Njëzet e katër orë në Ferr! Read More »

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë Nga puritani Tomas Uotson (Thomas Watson) (1620-1686) Ky është artikulli i fundit i studimit klasik prej dy pjesësh i mënyrës së duhur se si të lexohet Bibla, Fjala e Shenjtë e Perëndisë. Autori është puritani Watson, pastor dhe mësues i shekullit të shtatëmbëdhjetë. Pjesa më e madhe e këtij

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë Read More »