Prindërimi

Arsyet e Mia të Ndershme dhe Pa Filter se Pse i Shkolloj Fëmijët në Shtëpi

Nga Xhuli (Julie) Janë të shumta arsyet se pse bëj shkollim në shtëpi të fëmijëve të mi. Është për prestigj, dhe unë kënaqem për të gjitha komentet që marr rreth përfitimeve që kjo formë shkollimi do t’u sjellë fëmijëve të mi. Unë shkolloj në shtëpi sepse si introverte që jam asgjë nuk më bën të […]

Arsyet e Mia të Ndershme dhe Pa Filter se Pse i Shkolloj Fëmijët në Shtëpi Read More »

Si Feminizmi po i shkatërron vetë vajzat, familjet e tyre dhe shoqërinë !

SI FEMINIZMI PO SHKATËRRON JETËN E VAJZAVE, FAMILJET E TYRE DHE SHOQËRINË

Çfarë ka shkatërruar Feminizmi? Në këtë artikull do t’i përgjigjemi kësaj pyetje dhe më pas do të japim edhe një alternativë biblike. Më pëlqen kjo thënie nga P. Andrew Sandlin. Ajo e përmbledh mirë se çfarë besoj për feminitetin biblik: “Përgjigjja e duhur për Feminizmin radikal dhe Egalitarianizmin (shën. i përkthyesit: lëvizje antibiblike për barazi

SI FEMINIZMI PO SHKATËRRON JETËN E VAJZAVE, FAMILJET E TYRE DHE SHOQËRINË Read More »

Pse duhet të praktikojmë shkollimin në shtëpi të fëmijëve tanë.

Edukimi dhe trajnimi i fëmijëve tanë është një përgjegjësi shumë e madhe, një përgjegjësi që na është dhënë nga vetë Perëndia. Prindërit e krishterë duhet ta marrin shumë serozisht këtë përgjegjësi për të mësuar, edukuar, dhe trajnuar fëmijët e tyre. Perëndia na thotë në Fjalën e tij, “Unë, në fakt, e kam zgjedhur, me qëllim

Pse duhet të praktikojmë shkollimin në shtëpi të fëmijëve tanë. Read More »

Atësia – Nga Methju Henri (Matthew Henry)

“Dhe ju, etër, mos provokoni për zemërim fëmijët tuaj, por i rrisni në disiplinë dhe në këshillë të Zotit.” – Efesianët 6:4 Megjithëse Perëndia ua ka dhënë juve autoritetin, ju nuk duhet të abuzoni me atë autoritet, duke kujtuar që fëmijët tuaj janë, në një mënyrë të veçantë, pjesë të vetes suaj, dhe prandaj duhet

Atësia – Nga Methju Henri (Matthew Henry) Read More »