Pragmatizmi

Metodat dhe Teknikat Njerëzore vs. Fuqisë dhe Fjalës së Perëndisë

Argëtimet, koncertet, këngëtaret, konkurset, dhuratat (Smart TV, Smartphone, Tableta, etj), nuk mund dhe nuk do të bëjnë kurrë atë që vetëm Fuqia e Perëndisë dhe Fryma e Shenjtë mund të bëjnë, që është të bindë për mëkat, të sjellë pendesë të vërtetë dhe të hapë sytë e verbuar ndaj Shpëtimtarit të lavdishëm. Asnjë nga gjërat […]

Metodat dhe Teknikat Njerëzore vs. Fuqisë dhe Fjalës së Perëndisë Read More »

Të Ungjillëzosh Ungjillorët

Nga John Jeffery Fanella Kur apostulli Pal hyri në Athinë (Veprat 17), ai gjeti një qytet plot me njerëz shpirtërorë të devotshëm dhe fetarizëm të jashtëm. Ai gjeti njerëz inteligjentë dhe kreativë, tempuj mahnitës, moumente dhe ndërtesa madhështore që simbolizonin besimin dhe perënditë athiniane. Ai zbuloi sekte dhe udhëheqës fetarë, librari dhe universitete, fuqi dhe

Të Ungjillëzosh Ungjillorët Read More »

sheep, goat, dwarf goat-5803258.jpg

Të Ushqesh Delet apo të Argëtosh Cjeptë – Nga Spurgeon

Një e keqe është futur në kishën e Zotit, kaq e madhe në paturpësinë e saj, saqë edhe i krishteri më dritëshkurtër nuk mund të mos e vërë re. Gjatë këtyre viteve kjo e keqe është përhapur në një shkallë alarmuese. Ka vepruar si majaja derisa fermentohet i gjithë brumi! Djalli ka bërë dicka të

Të Ushqesh Delet apo të Argëtosh Cjeptë – Nga Spurgeon Read More »

church, iceland, black church-4964183.jpg

Si e përkufizojmë Suksesin? – Nga John MacArthur

Vini re që Pali nuk i tha asgjë Timoteut rreth mënyrës që mund të përgjigjen njerëzit. Ai nuk i bëri leksion Timoteut se sa e madhe ishte kisha e tij, sa para kishte, dhe sa influencuese ishte. Ai nuk sygjeroi që bota duhej ta nderonte, vlerësonte ose edhe ta pranonte Timoteun. Në fakt, Pali nuk

Si e përkufizojmë Suksesin? – Nga John MacArthur Read More »

literature, bible, scripture-426132.jpg

Gjysëm të Vërtetat që Paraqiten si të Vërteta janë të Pavërteta

Fatkeqesisht ne shume kisha ungjillore sot nuk jepet nje ungjill i plote, nuk mesohet apo predikohet e gjithe keshilla e plote e Perendise, por ne shume raste predikohet vetem njera ane e medaljes, vetem gjysma e ungjillit dhe nje ungjill te zbutur, pa folur fare ose shume pak per mekatin, per drejtesine e Perendise, per

Gjysëm të Vërtetat që Paraqiten si të Vërteta janë të Pavërteta Read More »