Misionarë

Adoniram dhe Ani Xhadson – Misionarët në Burma.

Misionarët Adoniram dhe Ani Xhadson (Ann Judson) – ishin misionarët e parë amerikanë. ​Kthimi në Besim Kur Adoniram Xhadson hyri në Universitetin Brown të Rod Ajlënd, ai u magjeps me deizmin dhe mosbesimin dhe rrëshqiti në një jetë të trazuar. Pas diplomimit ai shkruante për skenën teatrale në Nju Jork. Më pas vendosi të drejtohej …

Adoniram dhe Ani Xhadson – Misionarët në Burma. Read More »