Mirënjohja

Mirenjohja

LETËR E HAPUR: PËRSE MIRËNJOHJA ËSHTË NJË VIRTYT THELBËSOR PËR NE TË KRISHTERËT?

LETËR E HAPUR PËRSE MIRËNJOHJA ËSHTË NJË VIRTYT THELBËSOR PËR NE TË KRISHTERËT? I dashur vëlla dhe motër e krishterë, Pas dy letrave në të cilat u mora me dy tema madhore e thelbësore, sikurse janë largimi i të rinjve nga vendi dhe përballja e shumë burrave dhe të rinjve të krishterë me mëkatet e […]

LETËR E HAPUR: PËRSE MIRËNJOHJA ËSHTË NJË VIRTYT THELBËSOR PËR NE TË KRISHTERËT? Read More »

Njëzet e katër orë në Ferr!

(Puritani James Smith, “ANTIDOTËT!” 1858) “Pse vallë ankohet një njeri i gjallë?” Vajtimet 3:39 Nganjëherë, tundohem të ankohem për vështirësitë e mia të shumta — dhe e mendoj veten si të trajtuar shumë ashpër. Mosmirënjohja ngrihet dhe shtohet në zemrën time. Kjo gjithmonë më bën të mjerë. Pastaj, shikoj poshtë në Ferr — dhe kuptoj

Njëzet e katër orë në Ferr! Read More »

Një Tempull për të Kënduar Lavditë e Tij

Çdo mëshirë është një lëmoshë e hirit të lirë; dhe kjo e rrit shpirtin në mirënjohje. Një i krishterë i mirë nuk është një varr për të varrosur mëshirat e Perëndisë, por një tempull për të kënduar lavdërimet e tij. Nëse çdo zog në llojin e tij, sic thotë Ambrozi, i cicëron mirënjohje Bërësit të

Një Tempull për të Kënduar Lavditë e Tij Read More »