Mënyra më e mirë për të shkatërruar mëkatin

Nga puritani Thomas Brooks (1608–1680) “Bëni, pra, të vdesin gjymtyrët tuaja që janë mbi tokë: kurvërinë, ndyrësinë, pasionet, dëshirat e këqija dhe lakminë, që është idhujtari” Kolosianeve 3:5 Përderisa një mëkat i këndshëm jeton dhe mban fron në një zemër, hiri dhe shenjtëria do të jen më të dobëta dhe më të ulëta. Por kur […]

Continue Reading

Të Mendosh Drejt rreth Shenjtërisë

Ai që do që të ketë mendime të drejta rreth shenjtërisë së krishterë, duhet të fillojë duke shqyrtuar subjektin e gjërë dhe solemn të mëkatit. Ai duhet të gërmojë shumë thellë poshtë nëse do që të ndërtojë lart. Një gabim këtu është shumë i dëmshëm. Këndvështrimet e gabuara rreth shenjtërisë përgjithësisht vijnë nga mendimet e […]

Continue Reading