Lutja

pray, hands, praying hands-2558490.jpg

O Zot! Unë dëshiroj që të përulem

Puritani James Meikle, Korrik, 1752. (nga një letër e gjetur midis gjërave të tij) Nën një të kuptuar të mëkateve të mia dhe mëshirave të pamerituara, unë dëshiroj nëpërmjet hirit, në sinqeritet dhe përulësi të shpirtit, t’i afrohem Autorit të të gjithave mëshirave të mia, dhe të paraqes përpara teje, O At i mëshirshëm! Të

O Zot! Unë dëshiroj që të përulem Read More »

PROGRAMI PRAKTIK I LUTERIT PËR TË GJALLËRUAR JETËN E LUTJES

Reformatori Gjerman, Martin Luteri, mësonte që lutja duhet të jetë e gjallë, e fuqishme, e sinqertë, serioze, e trazuar, plot pasion, e fortë dhe e zjarrtë. Luteri e përshkroi lutjen si: “Puna më e vështirë nga të gjitha, – përpjekja mbi gjithë përpjekjet, sepse ai që lutet duhet të luftojë fuqishëm kundër dyshimit dhe murmuritjeve

PROGRAMI PRAKTIK I LUTERIT PËR TË GJALLËRUAR JETËN E LUTJES Read More »

Zakonet e Lutjes të Xhorxh Mullerit

Jeta e Xhorxh Mjullerit qëndron si dëshmi e fuqisë dhe e besnikërisë së Perëndisë tonë të plotfuqishëm. A ka ndonjë që e vë në dyshim akoma që Perëndia i përgjigjet lutjes? Le të mësojnë nga Xhorxh Mjulleri. A ka ndonjë që dyshon nëse Perëndia është në gjendje të bëjë përtej asaj që kërkojmë apo mendojmë?

Zakonet e Lutjes të Xhorxh Mullerit Read More »

Ne kemi nevojë të përdorim këtë lutje në cdo kohë! – Nga Spurgeon.

Nga Charles Spurgeon   “O Zot, mos më braktis! Perëndia im, mos u largo nga unë.” Psalmi 38:21 Ne shpesh lutemi që Perëndia të mos na braktisë në orën e sprovës dhe tundimit—por ne shpesh harrojmë që duhet ta bëjmë këtë lutje në çdo kohë! Nuk ka asnjë moment të jetës sonë, sadoqoftë i shenjtë,

Ne kemi nevojë të përdorim këtë lutje në cdo kohë! – Nga Spurgeon. Read More »

8 Mënyra për tu Lutur Gjatë Përgatitjes së Predikimit

Nga Michael McKinley Shumica e pastorëve zhvillojnë një ritëm me përgatitjen e predikimit të tyre. Ju gjeni një mënyrë që “funksionon” për ju dhe vazhdoni me të. Por derisa të vendosni mënyrën tuaj, mund të jetë pak e rrëmujshme. Dhe një nga fushat me të cilat kisha vështirësi në fillim ishte se si të lutesha

8 Mënyra për tu Lutur Gjatë Përgatitjes së Predikimit Read More »