Leximi i Fjalës

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë Nga puritani Tomas Uotson (Thomas Watson) (1620-1686) Ky është artikulli i fundit i studimit klasik prej dy pjesësh i mënyrës së duhur se si të lexohet Bibla, Fjala e Shenjtë e Perëndisë. Autori është puritani Watson, pastor dhe mësues i shekullit të shtatëmbëdhjetë. Pjesa më e madhe e këtij …

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë Read More »

Fjala e Zotit – Nga Çarls Spërxhën

Oh, sikur ti dhe unë të arrijmë në vetë zemrën e Fjalës së Perëndisë, dhe ta marrim Fjalën në veten tonë! Ashtu siç e kam parë krimbin të hajë në gjethe, dhe ta konsumjë, kështu duhet të bëjmë edhe ne me Fjalën e Zotit — jo të zvarritemi mbi sipërfaqen e saj, por të hamë …

Fjala e Zotit – Nga Çarls Spërxhën Read More »

Të Flasësh drejt Fjalën e Perëndisë

Ky [Bibla] është libri i panjollosur nga asnjë gabim; është e pastër, e papërzier, e vërteta e përsosur. Pse? Sepse Perëndia e shkroi. Ah! Akuzoje Perëndinë për gabime nëse mundesh; thuaji Atij që libri i tij nuk është ai që duhet të jetë. Kam dëgjuar njerëz, që do donin ta ndryshonin Biblën; dhe (unë pothuajse …

Të Flasësh drejt Fjalën e Perëndisë Read More »

Ky Është Shkrimi i Perëndisë – Spurgeon

Qëndro mbi këtë libër [Biblën], dhe admiro autoritetin e tij. Ky nuk është një libër i zakonshëm. Nuk janë thëniet e sagave të Greqisë; këtu nuk janë shprehjet e filozofëve të epokave të kaluara. Nëse këto fjalë u shkruajtën nga një njeri, ne mund ti refuzonim ato; por, më lejoni të mendoj këtë mendim solemn, …

Ky Është Shkrimi i Perëndisë – Spurgeon Read More »