Lavdia e Perëndisë

Tema e Pashtershme e Dashurisë Shpenguese

Ai që mori mëkatet dhe hidhërimet tona, është i ulur mbi fronin e lavdisë, dhe ushtron gjithë pushtetin e tij në qiell dhe në tokë. Fronet, principatat, dhe pushtetet, përulen përpara tij. Çdo ngjarje në mbretëritë e providencës dhe të hirit është nën sundimin e tij. Providenca e tij depërton dhe menaxhon gjithcka, dhe është

Tema e Pashtershme e Dashurisë Shpenguese Read More »

Perëndia, Qënia më e Madhe e Pafundme!

Për shkak se Perëndia është pafundësisht qënia më e madhe, Ai është edhe pafundësisht qënia më e bukur dhe e shkëlqyer: dhe e gjithë bukuria që gjendet në të  gjithë krijimin, nuk është asgjë tjetër vecëse reflektimi i rrezeve të shpërndara të asaj qënie që ka një pasuri të pafundme të shkëlqimit dhe lavdisë… ~

Perëndia, Qënia më e Madhe e Pafundme! Read More »

Perëndia në Fronin e tij!

“Froni yt, o Perëndi, vazhdon në përjetësi.” Për kë mund të flitet kjo përveçëse Zotit tonë? Psalmisti nuk mund ta përmbajë adhurimin e tij. Sytë e tij të ndriçuar shikojnë në Burrin mbretëror të Kishës. Perëndia, Perëndia duhet të adhurohet, Perëndia mbretëron, Perëndia mbretëron në përjetësi. Shikim i bekuar! Të verbër janë sytë që nuk

Perëndia në Fronin e tij! Read More »