Kisha

sheep, goat, dwarf goat-5803258.jpg

Të Ushqesh Delet apo të Argëtosh Cjeptë – Nga Spurgeon

Një e keqe është futur në kishën e Zotit, kaq e madhe në paturpësinë e saj, saqë edhe i krishteri më dritëshkurtër nuk mund të mos e vërë re. Gjatë këtyre viteve kjo e keqe është përhapur në një shkallë alarmuese. Ka vepruar si majaja derisa fermentohet i gjithë brumi! Djalli ka bërë dicka të …

Të Ushqesh Delet apo të Argëtosh Cjeptë – Nga Spurgeon Read More »

3 Rregulla të Thjeshta për të Dëgjuar një Predikim

Nuk është e mjaftueshme që ne shkojmë në kishë dhe dëgjojmë predikime. Ne mund ta bëjmë këtë për pesëdhjetë vite, dhe të mos jemi aspak më mirë, por më keq… A e di dikush sesi mund të dëgjohet ashtu sic duhet? Atëhere vini në zemër këto tre rregulla të thjeshta. 1) Ne duhet të dëgjojmë …

3 Rregulla të Thjeshta për të Dëgjuar një Predikim Read More »

church, iceland, black church-4964183.jpg

Si e përkufizojmë Suksesin? – Nga John MacArthur

Vini re që Pali nuk i tha asgjë Timoteut rreth mënyrës që mund të përgjigjen njerëzit. Ai nuk i bëri leksion Timoteut se sa e madhe ishte kisha e tij, sa para kishte, dhe sa influencuese ishte. Ai nuk sygjeroi që bota duhej ta nderonte, vlerësonte ose edhe ta pranonte Timoteun. Në fakt, Pali nuk …

Si e përkufizojmë Suksesin? – Nga John MacArthur Read More »

Nevoja më e Madhe e Botës – Nga Martin Lloyd-Jones

Puna e predikimit është thirrja më e lartë dhe më e madhe dhe më e lavdishmja… nevoja më urgjente në kishën e krishterë sot është predikimi i vërtetë; dhe për shkak se është nevoja më e madhe dhe më urgjente e kishës, është gjithashtu nevoja më e madhe e botës. ~ Martin Lloid Xhons (Martyn …

Nevoja më e Madhe e Botës – Nga Martin Lloyd-Jones Read More »