Jonathan Edwards

DREJTËSIA E PERËNDISË NË MALLKIMIN E MËKATARËVE

Versioni i paredaktuar. Ndjesë për ndonjë gabim. Të gjitha të drejtat të rezervuara.    DREJTËSIA E PERËNDISË  NË MALLKIMIN E MËKATARËVE  NGA JONATHAN EDWARDS   TEMA kryesore e pjesës doktrinare të letrës së Romakëve është hiri falas i Perëndisë në shpëtimin e njerëzve përmes Jezu Krishtit, veçanërisht, siç shfaqet në doktrinën e drejtësimit: vetëm me […]

DREJTËSIA E PERËNDISË NË MALLKIMIN E MËKATARËVE Read More »

Perëndia, Burimi i Dritës Shpirtërore

Shpirtrat e njerëzve natyrorë janë kaq të verbër saqë nuk shikojnë asnjë bukuri ose shkelqësi në Krishtin. Ata nuk e shikojnë dot mjaftueshmërinë e Tij. Ata nuk shikojnë asnjë bukuri në veprën e shpëtimit prej Tij; për sa kohë që ata rrinë kështu të verbër, është e pamundur që ata të afrohen me Krishtin. Zemra

Perëndia, Burimi i Dritës Shpirtërore Read More »

Rreziku Shokues i Mosnjohjes së Krishtit!

Perëndia i cili ju mban sipër gropës së ferrit, tamam si njeriu që mban mbi zjarr ndonjë merimangë ose ndonjë insekt të neveritshëm, ndjen neveri për ju, dhe është i ofenduar tmerrësisht. Zemërimi i Tij ndaj jush digjet si zjarri; Ai ju shikon juve si të denjë për asgjë vecëse të hidheni në zjarr; Ai

Rreziku Shokues i Mosnjohjes së Krishtit! Read More »

Perëndia, Qënia më e Madhe e Pafundme!

Për shkak se Perëndia është pafundësisht qënia më e madhe, Ai është edhe pafundësisht qënia më e bukur dhe e shkëlqyer: dhe e gjithë bukuria që gjendet në të  gjithë krijimin, nuk është asgjë tjetër vecëse reflektimi i rrezeve të shpërndara të asaj qënie që ka një pasuri të pafundme të shkëlqimit dhe lavdisë… ~

Perëndia, Qënia më e Madhe e Pafundme! Read More »