John Piper

Dhjetë Efektet e të Besuarit në Pesë Pikat e Kalvinizmit

Nga John Piper Këto dhjetë pika janë dëshmia ime personale për efektet e të besuarit në pesë pikat e Kalvinizmit. Unë sapo kam përfunduar së dhëni një seminar në lidhje me këtë temë dhe mu kërkua nga pjesëmarrësit për ti postuar këto reflektime në mënyrë që edhe ata të kënë qasje në to. Dhe unë

Dhjetë Efektet e të Besuarit në Pesë Pikat e Kalvinizmit Read More »

sea, sunset, beach-2777839.jpg

Hiri i Parezistueshëm (Hiri Efektiv) – Nga John Piper

Nga Xhon Pajpër (John Piper) Doktrina e hirit të parezistueshëm (Hirit efektiv) nuk do të thotë që çdo influence të Frymës së Shenjtë nuk mund ti rezistohet. Do të thotë që Fryma e Shenjtë mund të kapërcejë çdo rezistencë dhe ta bëjë influencën e tij të parezistueshme.   Te Veprat 7:51 Stefani iu thotë judenjve,

Hiri i Parezistueshëm (Hiri Efektiv) – Nga John Piper Read More »