Jeta e krishterë

vuajtja ne jeten e krishtere

I njoh vuajtjet e tyre! – Devocion

“I njoh vuajtjet e tyre!” Eksodi 3:7 Këto janë fjalët e vetë Perëndisë! Njeriu nuk mund të shprehet kështu. Ka shumë fije të ndjeshme në shpirt, që keqardhja më e mirë dhe më e butë njerëzore nuk mundet t’i prekë. Por Princi i Vuajtësve, Ai që eci më parë në rrugën e pikëllimit, “e njeh …

I njoh vuajtjet e tyre! – Devocion Read More »

man, stairs, heaven-5640540.jpg

Kur të vdes do të kem hidhërimin tim më të madh dhe gëzimin tim më të madh

(J.C. Ryle, Udhëheqësit e krishterë në shekullin e fundit) William Grimshaw ishte, mbi të gjitha, një burrë me përulësi të rrallë. Pak njerëz me dhunti, ndoshta, menduan ndonjëherë kaq në mënyrë të përulur për veten, ose ishin kaq me të vërtetë gati për të nderuar të tjerët. “Çfarë kemi që të mburremi?” tha një herë …

Kur të vdes do të kem hidhërimin tim më të madh dhe gëzimin tim më të madh Read More »

PROGRAMI PRAKTIK I LUTERIT PËR TË GJALLËRUAR JETËN E LUTJES

Reformatori Gjerman, Martin Luteri, mësonte që lutja duhet të jetë e gjallë, e fuqishme, e sinqertë, serioze, e trazuar, plot pasion, e fortë dhe e zjarrtë. Luteri e përshkroi lutjen si: “Puna më e vështirë nga të gjitha, – përpjekja mbi gjithë përpjekjet, sepse ai që lutet duhet të luftojë fuqishëm kundër dyshimit dhe murmuritjeve …

PROGRAMI PRAKTIK I LUTERIT PËR TË GJALLËRUAR JETËN E LUTJES Read More »

Zakonet e Lutjes të Xhorxh Mullerit

Jeta e Xhorxh Mjullerit qëndron si dëshmi e fuqisë dhe e besnikërisë së Perëndisë tonë të plotfuqishëm. A ka ndonjë që e vë në dyshim akoma që Perëndia i përgjigjet lutjes? Le të mësojnë nga Xhorxh Mjulleri. A ka ndonjë që dyshon nëse Perëndia është në gjendje të bëjë përtej asaj që kërkojmë apo mendojmë? …

Zakonet e Lutjes të Xhorxh Mullerit Read More »

31 Cilësitë e Një Gruaje të Perëndishme

Djemtë e rinj këshillohen shpesh që të gjejnë dhe të martohen me një “grua të perëndishme”, dhe vajzat e reja inkurajohen që të bëhen “gra të perëndishme.” Por cfarë cilësish specifike ka një “grua e perëndishme” sipas Shkrimit? Cilat janë disa cilësi që Bibla tregon që një grua duhet të ketë? Çfarë cilësish duhet të …

31 Cilësitë e Një Gruaje të Perëndishme Read More »