J. C. Ryle

shabati

Shabati: Një ditë për t’u mbajtur – Nga J. C. Ryle

Shabati: Një ditë për t’u mbajtur Nga J. C. Ryle (1816-1900) Autoriteti i Shabatit Qëllimi i Shabatit Si duhet të mbahet Mënyrat se si përdhoset Një Thirrje e Fundit Është një çështje në këtë kohë që kërkon vëmendjen më të madhe nga të gjithë të krishterët rrëfyes. Kjo çështje është Shabati i Krishterë ose Dita […]

Shabati: Një ditë për t’u mbajtur – Nga J. C. Ryle Read More »

man, stairs, heaven-5640540.jpg

Kur të vdes do të kem hidhërimin tim më të madh dhe gëzimin tim më të madh

(J.C. Ryle, Udhëheqësit e krishterë në shekullin e fundit) William Grimshaw ishte, mbi të gjitha, një burrë me përulësi të rrallë. Pak njerëz me dhunti, ndoshta, menduan ndonjëherë kaq në mënyrë të përulur për veten, ose ishin kaq me të vërtetë gati për të nderuar të tjerët. “Çfarë kemi që të mburremi?” tha një herë

Kur të vdes do të kem hidhërimin tim më të madh dhe gëzimin tim më të madh Read More »

cloudscape, clouds, sky-1209930.jpg

Ti Nënshtrohesh me Përulje Sovranitetit të Perëndisë

Le ta ngulim në mendje që, na pëlqen apo jo, sovraniteti i Perëndisë është një doktrinë qartësisht e zbuluar në Bibël, dhe një fakt i qartë për tu shikuar në botë. Mbi asnjë parim tjetër nuk mund ta shpjegojmë pse disa anëtarë të familjes konvertohen, dhe të tjerët jetojnë dhe vdesin në mëkat – pse

Ti Nënshtrohesh me Përulje Sovranitetit të Perëndisë Read More »