Inkurajim

vuajtja ne jeten e krishtere

I njoh vuajtjet e tyre! – Devocion

“I njoh vuajtjet e tyre!” Eksodi 3:7 Këto janë fjalët e vetë Perëndisë! Njeriu nuk mund të shprehet kështu. Ka shumë fije të ndjeshme në shpirt, që keqardhja më e mirë dhe më e butë njerëzore nuk mundet t’i prekë. Por Princi i Vuajtësve, Ai që eci më parë në rrugën e pikëllimit, “e njeh …

I njoh vuajtjet e tyre! – Devocion Read More »

Sëmundja Jote dhe Mjeku i Madh i Shpirtrave! | Nga Puritani James Smith 1855

Nga Puritani Xhejms Smith (James Smith), “Mjeku!” 1855. ”Nuk janë të shëndoshët ata që kanë nevojë për mjekun – por të sëmurët.”  Mateu 9:12 Bota është një spital i madh. Jezusi është i vetmi mjek në të; Ai ka shëruar me mijëra, Ai do të shërojë me mijëra të tjerë. Por turmat e hedhin poshtë …

Sëmundja Jote dhe Mjeku i Madh i Shpirtrave! | Nga Puritani James Smith 1855 Read More »

Një Vështrim drejt Gëzimit Qiellor

“Vetmia e Ëmbëlsuar” nga puritani James Meikle, 1730-1799 Oh Përjetësi! Përnjëherësh unë ndodhem në një vërshim të pakufishëm të lumturisë, një det të gjërë lavdie—i humbur në habi mes kënaqësive të parrëfyeshme, dhe i mbartur me ngazëllimet e harmonisë serafike! Ndërkohë që të gjithë shenjtorët e Tij ngazëllohen në lavdinë e Tij të shkëlqyeshme—çfarë ngrohtësie ndrit …

Një Vështrim drejt Gëzimit Qiellor Read More »

hands, baby, adult-918774.jpg

Në dorën e kujt? – Inkurajim për të krishterin

(Octavius Winslow, “Realitetet Hyjnore” 1860) “Ditët e mia janë në dorën tënde.” Psalmi 31:15 Në dorën e kujt janë ditët e besimtarit? Në dorën e Atit! Sidoqofshin këto ditë . . . ditët e sprovës, ditët e tundimit, ditët e vuajtjes, ditët e rrezikut, ditët e rrezeve të diellit, ditët e errësirës dhe trishtimit, ditët …

Në dorën e kujt? – Inkurajim për të krishterin Read More »

Ai çdo gjë e ka bërë mirë!

Ai çdo gjë e ka bërë mirë!                                                                          (Octavius Winslow) “Ai çdo gjë e ka bërë mirë!” Marku 7:37 Po, nga e para te e fundit, nga djepi te varri ynë, nga brengosja më e hershme e bindjes për mëkat, te gëzimi i fundit i faljes së mëkatit, nga toka në qiell …

Ai çdo gjë e ka bërë mirë! Read More »

Oh sa e çuditshme – që Perëndia duhet të dojë një krimb, një krimb plehu!

Oh sa e çuditshme — që Perëndia duhet të dojë një krimb, një krimb plehu! (Një pjesë nga ditari i James Smith) 28 Gusht 1857. Nëse disa nga kisha ime do të më njihnin më mirë — ata do të më donin më pak! Prapësëprapë Ati im qiellor . . . më njeh mirë, më …

Oh sa e çuditshme – që Perëndia duhet të dojë një krimb, një krimb plehu! Read More »

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë Nga puritani Tomas Uotson (Thomas Watson) (1620-1686) Ky është artikulli i fundit i studimit klasik prej dy pjesësh i mënyrës së duhur se si të lexohet Bibla, Fjala e Shenjtë e Perëndisë. Autori është puritani Watson, pastor dhe mësues i shekullit të shtatëmbëdhjetë. Pjesa më e madhe e këtij …

Të përfituarit nga Fjala e Perëndisë Read More »