Gjykimi i Perëndisë

DREJTËSIA E PERËNDISË NË MALLKIMIN E MËKATARËVE

Versioni i paredaktuar. Ndjesë për ndonjë gabim. Të gjitha të drejtat të rezervuara.    DREJTËSIA E PERËNDISË  NË MALLKIMIN E MËKATARËVE  NGA JONATHAN EDWARDS   TEMA kryesore e pjesës doktrinare të letrës së Romakëve është hiri falas i Perëndisë në shpëtimin e njerëzve përmes Jezu Krishtit, veçanërisht, siç shfaqet në doktrinën e drejtësimit: vetëm me …

DREJTËSIA E PERËNDISË NË MALLKIMIN E MËKATARËVE Read More »

Rreziku Shokues i Mosnjohjes së Krishtit!

Perëndia i cili ju mban sipër gropës së ferrit, tamam si njeriu që mban mbi zjarr ndonjë merimangë ose ndonjë insekt të neveritshëm, ndjen neveri për ju, dhe është i ofenduar tmerrësisht. Zemërimi i Tij ndaj jush digjet si zjarri; Ai ju shikon juve si të denjë për asgjë vecëse të hidheni në zjarr; Ai …

Rreziku Shokues i Mosnjohjes së Krishtit! Read More »