Ferri

Ai predikoi vetë predikimin e funeralit të tij

(Samuel Davies, “Sivjet do të vdesësh!” Ky mesazh i’u predikua studentëve në Kolegjin e Princeton-it në 1 Janar 1761. Autori vdiq pak kohë më pas, në 4 Shkurt — në moshën 37 vjecare! Kështu në një mënyrë, ai predikoi predikimin e funeralit të tij!) “Prandaj kështu thotë Zoti: “Ja, unë do të të përzë nga faqja e dheut. Sivjet …

Ai predikoi vetë predikimin e funeralit të tij Read More »

Njëzet e katër orë në Ferr!

(Puritani James Smith, “ANTIDOTËT!” 1858) “Pse vallë ankohet një njeri i gjallë?” Vajtimet 3:39 Nganjëherë, tundohem të ankohem për vështirësitë e mia të shumta — dhe e mendoj veten si të trajtuar shumë ashpër. Mosmirënjohja ngrihet dhe shtohet në zemrën time. Kjo gjithmonë më bën të mjerë. Pastaj, shikoj poshtë në Ferr — dhe kuptoj …

Njëzet e katër orë në Ferr! Read More »