Besimi i Reformuar

shabati

Shabati: Një ditë për t’u mbajtur – Nga J. C. Ryle

Shabati: Një ditë për t’u mbajtur Nga J. C. Ryle (1816-1900) Autoriteti i Shabatit Qëllimi i Shabatit Si duhet të mbahet Mënyrat se si përdhoset Një Thirrje e Fundit Është një çështje në këtë kohë që kërkon vëmendjen më të madhe nga të gjithë të krishterët rrëfyes. Kjo çështje është Shabati i Krishterë ose Dita […]

Shabati: Një ditë për t’u mbajtur – Nga J. C. Ryle Read More »

Çfarë është Besimi i Reformuar?

Nga Ron Hanko Profetët e Dhiatës së Vjetër i bënin thirrje Judës për rreziqet e mëdha me të cilat po përballeshin: “Populli im vdes për mungesë njohurish. Duke qënë se ti ke refuzuar njohjen, edhe unë do të të refuzoj si priftin tim; duke qënë se ti ke harruar ligjin e Perëndisë tënd, edhe unë

Çfarë është Besimi i Reformuar? Read More »

Reformacioni Protestant dhe Ungjillorizmi Modern

Në 31 Tetor ishte Dita e Reformacionit Protestant ku u përkujtua gozhdimi i 95 tezave të Martin Luterit në derën e kishës së Vitenbergut dhe qëndresa e tij kundër gabimit, kundër mësimeve njerëzore, kundër kishës katolike dhe qëndrimi i tij i patundur për të vërtetën biblike. Shumë ungjillorë sot e përkujtojnë këtë ditë dhe atë

Reformacioni Protestant dhe Ungjillorizmi Modern Read More »

Çfarë është Besimi i Reformuar?

Nga B. B. Warfield ÇFARË KUPTIMI KA TERMI “I REFORMUAR”? Termi “i Reformuar” është një term historik që ka lindur pesë shekuj më parë. I referohet një periudhe kur kisha iu nënshtrua Reformimit në përpjekje për ta rikthyer Krishterimin te autoriteti i Shkrimit të Shenjtë. Synimi i Reformimit nuk ishte ta ndryshonte Fjalën e Perëndisë,

Çfarë është Besimi i Reformuar? Read More »

bible, coffee, reading-276067.jpg

Rilindja prej Perëndisë, shkaku i besimit tonë.

Rilindja është shkaku i besimit tonë. Ne kemi besuar sepse ne u rilindëm prej Perëndisë. “Kushdo që beson se Jezusi është Krishti, ka lindur nga Perëndia.” –  1 Gjoni 5:1 “Të gjithë ata që po vazhdojnë të besojnë (pisteuon, një kohë e tashme, veprim i vazhdueshëm) që Jezusi është Krishti kanë lindur (gennesanta, koha e

Rilindja prej Perëndisë, shkaku i besimit tonë. Read More »

book, bible, bible study-1209805.jpg

Sipas Biblës Rilindja paraprin Besimin

“Nese nje nuk lind perseri, ai nuk mund ta shohe mbreterine e Perendise” (Gjoni 3:3). Bibla thote qe njeriu eshte urrejtes i Perendise (Romaket 1:30 – Perkthimi anglisht KJV eshte me i qarte). Kur njeriu eshte urrejtes i Perendise ai nuk e do Perendine, kurre nuk do e kerkoje Perendine dhe kurre nuk do te

Sipas Biblës Rilindja paraprin Besimin Read More »

notepad, coffee, pen-1276779.jpg

Një përgjigje e sinqertë nga një i krishterë që afirmon teologjinë kalviniste

Pak kohë më parë në një faqe në Internet lexova një artikull të titulluar “Konvertimi im nga Kalvinizmi”, ku një besimtar tregonte sesi braktisi teologjine kalviniste. Fillimisht, do të ishte ndihmuese për besimtarët që nuk janë shumë të familjarizuar me këtë temë që të bëhej një shpjegim i shkurtër i Kalvinizmit dhe Arminianizmit. Arminianizmi mëson

Një përgjigje e sinqertë nga një i krishterë që afirmon teologjinë kalviniste Read More »