A. W. Pink

Kush po i qeveris gjërat në këtë tokë sot—Perëndia, apo Djalli?

Nga Arthur Pink (1886 – 1952) Që Perëndia mbretëron në mënyrë supreme në Qiell, përgjithësisht pranohet; por që Ai mbretëron në mënyrë supreme mbi këtë tokë, pothuajse mohoet botërisht—nëse jo drejtpërdrejt, atëhere tërthorazi. Më shumë e më shumë njerëzit po e zhvendosin dhe po e zbresin Perëndinë në prapaskenë në filozofimin dhe teoritë e tyre. …

Kush po i qeveris gjërat në këtë tokë sot—Perëndia, apo Djalli? Read More »

Zgjedhja dhe paracaktimi gjenden nga Zanafilla te Zbulesa

Nga Arthur W. Pink Nuk ka asnjë libër të vetëm në Fjalën e Perëndisë ku Zgjedhja nuk është e deklaruar, e ilustruar në mënyrë të goditur, ose e nënkutpuar. Zanafilla është plot me të: ndryshimi që Zoti bëri midis Nahorit dhe Abrahamit, Ismaelit dhe Isakut, dhe dashuria për Jakobin dhe urrejtjen për Ezaun janë disa …

Zgjedhja dhe paracaktimi gjenden nga Zanafilla te Zbulesa Read More »

“Por të gjithëve atyre që e pranuan Atë” – Gjoni 1:12,13

“Por të gjithëve atyre që e pranuan, Ai u dha pushtet të bëhen bij të Perëndisë, atyre që besojnë në emrin e tij, të cilët nuk lindën as prej gjakut, as prej vullnetit të mishit, as prej vullnetit të burrit, por prej Perëndisë.” – Gjoni 1:12-13 “Por kush e pranoi Atë? Jo të gjithë. Vetëm …

“Por të gjithëve atyre që e pranuan Atë” – Gjoni 1:12,13 Read More »

Shenjtëria e Perëndisë – Nga A.W. Pink

Për shkak se Perëndia është i shenjtë, pranimi prej Tij mbi bazën e veprave të krijesës është plotësisht i pamundur…A mundet errësira të banojë me Dritën? A mundet i Papërlyeri dhe i Panjolli të kënaqet me “rrobat e ndotura” (Isaia 64:6)? Më e mira që njeriu mëkatar mund të sjellë përpara është e ndotur. Një …

Shenjtëria e Perëndisë – Nga A.W. Pink Read More »