“Lutja e Shpetimit”

Praktika Jobiblike dhe Dëmtuese e Lutjes së Shpëtimit!

Shumë kisha ungjillore sot praktikojnë atë që quhet “Lutja e Shpëtimit” ku njerëzve u bëhet thirrje të dalin përpara takimit,  konferencës apo kishës dhe aty duke bërë një lutje “pranojnë” Krishtin. Kjo është një praktikë që u shpik nga Carls Fini (Charles Finney). Fini ishte një person i zellshëm dhe shumë fetar që bënte shumë

Praktika Jobiblike dhe Dëmtuese e Lutjes së Shpëtimit! Read More »

Si duhet ta shpallim Ungjillin?

Ne si besimtarë dhe ndjekës të Krishtit, jemi të urdhëruar për ti shpallur Ungjillin cdo krijese. Por si mund t’ia shpallim ungjillin jobesimtareve biblikisht? Ky artikull vjen në ndihmë të besimtarëve për ti ndihmuar ata të shpallin Ungjillin të tjerëve. Tani, ndoshta jo gjithmonë do të kemi mundësi të themi cdo fjali është shkruar këtu,

Si duhet ta shpallim Ungjillin? Read More »