Mësoje të vërtetën, shpalle të vërtetën, mbroje të vërtetën

Me rastin e ditës së Reformacionit Protestant më lejoni të flas për një burrë të Perëndisë të asaj epoke. Jan Husi jetonte në Pragë dhe pasi kishte lexuar shkrimet e Xhon Uiklifit (John Wycliffe) binte dakord që kleri ishte i korruptuar dhe kishte nevojë për reformim. Ai filloi të predikonte idetë e Reformimit në kishën […]

Mësoje të vërtetën, shpalle të vërtetën, mbroje të vërtetën Read More »