Arma e Kalvinit – Nga J. M. Boice

Kalvini nuk kishte asnjë armë përveç Biblës… Kalvini predikoi nga Bibla çdo ditë, dhe nën fuqinë e atij predikimi qyteti filloi të transformohej. Ndërsa njerëzit e Gjenevës morën njohurinë e Fjalës së Perëndisë dhe u ndryshuan prej saj, qyteti u bë, sic e quajti John Knox (Xhon Noks) më vonë, një Jeruzalem i ri, nga […]

Arma e Kalvinit – Nga J. M. Boice Read More »