2. Zgjedhja e Pakushtëzuar

cloudscape, clouds, sky-1209930.jpg

Ti Nënshtrohesh me Përulje Sovranitetit të Perëndisë

Le ta ngulim në mendje që, na pëlqen apo jo, sovraniteti i Perëndisë është një doktrinë qartësisht e zbuluar në Bibël, dhe një fakt i qartë për tu shikuar në botë. Mbi asnjë parim tjetër nuk mund ta shpjegojmë pse disa anëtarë të familjes konvertohen, dhe të tjerët jetojnë dhe vdesin në mëkat – pse

Ti Nënshtrohesh me Përulje Sovranitetit të Perëndisë Read More »

Lista e Vargjeve për Zgjedhjen Pa kushte të Perëndisë

Perëndia është Sovran Eksodi 15:18 – Zoti do të mbretërojë gjithnjë, përjetë. 1 Kronikat 29:11-12 – Jotja, o Zot, është madhështia, fuqia, lavdia, shkëlqimi, madhëria, sepse gjithshka që është në qiell dhe mbi tokë është jotja. E jotja o Zot është mbretëria, dhe ti ngrihesh sovran mbi gjithshka. Nga ti vijnë pasuria dhe lavdia; ti

Lista e Vargjeve për Zgjedhjen Pa kushte të Perëndisë Read More »

Mësimi Biblik i Zgjedhjes – Nga J.C. Ryle

Nga J.C. Ryle “Duke ditur, vëllezër të dashur prej Perëndisë, zgjedhjen tuaj.”- 1 Thesalonikasit 1:4  “Jini të zellshëm aq më shumë ta përforconi thirrjen dhe zgjedhjen tuaj.”- 2 Pjetri 1:10 Unë iu kërkoj lexuesve të këtij artikulli të kem vëmëndjen e tyre për pak minuta, ndërsa përpiqem të paraqes përpara tyre subjektin e kësaj Zgjedhje.

Mësimi Biblik i Zgjedhjes – Nga J.C. Ryle Read More »

Mbreterimi i Hirit në Zgjedhje – Horatius Bonar

Nga Horatius Bonar “Njeriu i pamend do të bëhet i urtë, kur kërriçi i gomares së egër të bëhet njeri”. (Jobi 11:12) Si pasojë, ai e shikon zgjedhjen si jo të drejtë, si një sistem të njëanshëm dhe arbitrar, dhe na thotë që nëse ka diçka të tillë si paaftësia totale e njeriut, dhe zgjedhja

Mbreterimi i Hirit në Zgjedhje – Horatius Bonar Read More »