iceland, church, nature-3677014.jpg

Arminianizmi, një mësim prevalues por jo biblik.

“Une besoj se shumica e Arminianizmit te sotem eshte thjesht injorance e doktrines se Ungjillit; dhe nese njerezit do te studionin Biblat e tyre, dhe ta merrnin fjalen e Perendise ashtu sic eshte, ata ne menyre te paevitueshme, nese jane besimtare, do te ngriheshin te gezoheshin ne doktrinat e hirit.” – Spurgeon

“Nese takohesh me nje sistem teologjie i cili larteson njeriun, largohu nga ai sa me shume qe te mundesh.” – Spurgeon

– Arminianizmi thote qe nje person mund te kthehet vete te Perendia dhe ai bashkepunon me Perendine per te marre shpetimin. Ai beson se kthehet vete te Perendia, eshte ai qe zgjedh Perendine, eshte ai qe i dhuron Perendise pendesen dhe besimin dhe qe shperblehet nga Perendia per shkak te veprave qe beri duke u penduar dhe besuar. Pra, shpetimi i tij thjesht eshte rezultati i veprave te tij. Ai beson se ka aftesine ti rezistoje Perendise ne nje kohe kur cdo gje ne univers nuk mund ti rezistoje Atij dhe ai beson se shpetimi i tij mund ti humbase. Ne kete shpetim Perendia ka 90 % ndersa njeriu 10 %. Shpetimi Hir + Vepra. Shpetimi rezultat i te dyve = Sinergjisem.

– Ndersa Doktrinat e Hirit thone qe ne baze te Bibles shpetimi i njeriut eshte teresisht dhe plotesisht vetem prej hirit. Njeriu ishte i humbur dhe i vdekur ne mekat, Perendia e zgjodhi, Perendia e thirri, Perendia i dha pendesen dhe besimin, Perendia e shpetoi dhe Perendia do ta mbaje deri ne fund, shpetimi i tij nuk humbet. Shpetimi 100 % vetem veper e Perendise = Monergjist.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *